Povijest

Kratak pregled razvoja METSS-a od 2003. do danas

2003.

Trgovačko društvo “METSS” d.o.o. registrirano je 18.03.2003. godine. ”Čakovečki mlinovi” d.d. jedini su osnivač i vlasnik Društva.
“METSS” d.o.o. nastao je na temeljima “Trgocentra” Čakovec i vlastitih maloprodajnih objekata “Čakovečkih mlinova”, kojih je “METSS” postao korisnik.
Poslovanje “METSS-a” d.o.o. započelo je 01.04.2003. godine sa 50 prodavaonica prehrambeno-mješovite robe te 8 građevinskog materijala i raznovrsne tehničke robe. Uz to formirano je i centralno veleprodajno skladište koje opslužuje vlastite maloprodajne objekte te mnogobrojne vanjske kupce.
Društvo je zapošljavalo 250 zaposlenika, većinom bivših djelatnika “Trgocentra” i “Čakovečkih mlinova”.
Od samog početka jedna od najvažnijih i permanentnih aktivnosti bila je rekonstrukcija i suvremeno opremanje maloprodajnih objekata. Rezultat toga je 60-tak kapitalnih objekata čije preuređenje je u ovih skoro 14 godina rezultiralo znatnim povećanjem površine i kvalitete prodajnog prostora te stvorila mogućnost da se kupcima na najbolji način prezentira ukupna ponuda i poveća razina usluge.

2004.

2004. godine “METSS” postaje član “ULTRA GRUPE”, koja je u 2005. godini prerasla u «ULTRA GROS» grupu.

2006.

Sredinom 2006. godine Uprava i centralno skladište preseljeni su na novu lokaciju , u suvremeno uređene kancelarijske i skladišne prostore. Tim preseljenjem omogućen je efikasniji rad Uprave i podignuta razina opskrbe prodavaonica robama iz centralnog skladišta.

2009.

Početkom 2009. godine METSS napušta tu grupaciju i postaje član drugog po veličini prometa trgovačkog lanaca koji posluje pod nazivom NTL (Narodni trgovački lanac). Time se postavljeni strateški ciljevi: kvalitetom svoje ponude zadovoljiti potrebe kupaca, unaprijediti i proširiti postojeću prodajnu mrežu i ostvariti promet koji garantira razvoj društva i namirenje svih obveza prema zaposlenicima, realiziraju kvalitetnije i u kraćem vremenskom razdoblju.
U 10. mjesecu 2009. godine je djelatnica METSS –a Jasminka Remenar dobila od strane Hrvatske turističke zajednice , u akciji „Čovjek-ključ uspjeha u turizmu“, veliko priznanje kao najbolji prodavač na području cijele Hrvatske . Tim priznanjem se METSS posebno ponosi jer pokazuje da su rad i napori svih djelatnika METSS-a prepoznati, kako od strane naših cijenjenih kupaca tako i od šire društvene zajednice.

2011.

Preuzimanje 52 prodavaonice i 150 djelatnika „Trgocentra „ Virovitica u 9. i 10. mjesecu 2011. godine.

2014.

Krajem 2014. i početkom 2015. godine preuzeto je 16 prodavaonica Konzuma i Mercatora-H, prvenstvemno na području Varaždinske županije.

2020.

Danas «METSS» posluje na ukupno 37.411 m2 poslovnog prostora. U maloprodaji 23.215 m2 zauzima prodajni prostor, a preostalih 10.078 m2 čine skladišta i pomoćne prostorije. Površina centralnog skladišta i upravne zgrade iznosi 4.100 m2.
Nakon navršenih 17 godina rada , možemo reći da su mnogobrojni zadani ciljevi i ostvareni te je na taj način stvorena dobra osnova za daljnji rad i razvoj.
U tom razdoblju učinjeno je mnogo na vanjskoj prepoznatljivosti naših objekata, dostignut je visoki stupanj informatičke povezanosti svih maloprodajnih mjesta sa centralom, povećan asortiman roba, postignuta je cjenovna konkurentnost te provedene mnoge ostale aktivnosti koje su rezultirale time da je danas METSS respektabilan i prepoznatljiv brend u cijelom Međimurju, a isto tako to postaje i na području Podravine. Podatak da je METSS svojim rezultatima poslovanja u zadnjih par godina svrstan, u konkurenciji svih privrednih subjekata u čitavoj Hrvatskoj, unutra 200 najvećih umnogome tu ocjenu i potvrđuje.
Širenje poslovanja na područje čak 4 slavonske županije (Virovitička, Osječka, Požeška i Bjelovarska) smatramo novim velikim iskorakom u svom razvoju i temeljem napretka i budućeg uspješnog poslovanja .
Naše trajno i najvažnije opredjeljenje je i nadalje da svojim kupcima pružimo najkvalitetniju uslugu i ponudimo domaće, svježe, zdrave i cjenovno povoljne proizvode.

Od osnivanja 2003. godine prodajna mreža se proširila na sadašnjih 184 prodajnih mjesta. Ukupnu maloprodajnu mrežu danas čini 178 prodavaonica prehrambeno-mješovitom te 6 prodavaonica tehničkom robom i građevinskim materijalom. Broj zaposlenih se sa početnih 250 povećao na 840 djelatnika.

DANAS

METSS u brojkama

184

PRODAJNIH MJESTA

840

DJELATNIKA

37.411 m²

PRODAJNOG PROSTORA
TOP