TELEĆI KOTLETI U UMAKU OD KRASTAVACA

Pobjednički recept iz emisije:KUHAJMO SUBOTOM,02.06.2018.

tema emisije:KRASTAVCI

autor recepta:Jasminka Čelebić, Čakovec

sastojci:

1 kg telećih kotleta
3 žlice maslaca
brašno za uvaljati kotlete
1 kg krastavaca
mlijeko
sjeckani kopar
protisnuti češnjak

postupak:

Teleće kotlete lagano osoliti, uvaljati u brašno s obje strane,ispržiti na zagrijanom maslacu.
Podlijati povrtnim temeljcom, začiniti solju, paprom, pirjati dok ne omekšaju.
Omekšane kotlete izvaditi iz tave, ostaviti poklopljene sa strane
U tavu dodati još žlicu maslaca, brašno , napraviti bešamel umak
Dodati sitno ribane krastavce, protisnuti češnjak,sjeckani kopar
Vratiti kotlete , sve još kratko prokuhati i poslužiti s prilogom po želji.