SAVIJAČA S MLJEVENIM MESOM I TIKVOM

Autor recepta: Gordana Novak, Čakovec

Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM, 1.7.2017.,tema emisije:MESO NA 100 NAČINA

Priprema:

Naribati tikvu, malo posoliti, ostaviti da odstoji i istisnuti suvišnu tekućinu.
Na sitno sjeckanom luku propirjati mljeveno meso,uz dodatak slatke mljevene crvene paprike, češnjaka, soli ,papra.
Pirjati tako dugo dok sva tekućina ne ispari.
Ohladiti, umiješati ribani sir i ocijeđenu ribanu tikvu.
Na po 2 lista kora za savijače nanijeti nadjev, saviti u savijaču.
Desetak minuta zapeći u pećnici, izvaditi, preliti preljevom od kiselog vrhnja s umućenim jajima.
Ispeći do kraja.
Poslužiti vruće.

Sastojci:

  • 1 kg ribane ocijeđene tikve
  • 1 kg mljevenog mješanog mesa
  • 30 dag sira
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 kore za savijaču
  • 2-3 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • mljevena slatka crvena paprika
  • sol, papar