Autor recepta: Gordana Novak, Čakovec
Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM, 1.7.2017.,tema emisije:MESO NA 100 NAČINA
Priprema:
Naribati tikvu, malo posoliti, ostaviti da odstoji i istisnuti suvišnu tekućinu.
Na sitno sjeckanom luku propirjati mljeveno meso,uz dodatak slatke mljevene crvene paprike, češnjaka, soli ,papra.
Pirjati tako dugo dok sva tekućina ne ispari.
Ohladiti, umiješati ribani sir i ocijeđenu ribanu tikvu.
Na po 2 lista kora za savijače nanijeti nadjev, saviti u savijaču.
Desetak minuta zapeći u pećnici, izvaditi, preliti preljevom od kiselog vrhnja s umućenim jajima.
Ispeći do kraja.
Poslužiti vruće.
Sastojci:
- 1 kg ribane ocijeđene tikve
- 1 kg mljevenog mješanog mesa
- 30 dag sira
- 300 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 kore za savijaču
- 2-3 glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- mljevena slatka crvena paprika
- sol, papar