Recepti

Ponedjeljak, 21 svibnja 2018 / Objavljeno u Recepti

Autor recepta: Gordana Novak, Čakovec

Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM, 1.7.2017.,tema emisije:MESO NA 100 NAČINA

Priprema:

Naribati tikvu, malo posoliti, ostaviti da odstoji i istisnuti suvišnu tekućinu.
Na sitno sjeckanom luku propirjati mljeveno meso,uz dodatak slatke mljevene crvene paprike, češnjaka, soli ,papra.
Pirjati tako dugo dok sva tekućina ne ispari.
Ohladiti, umiješati ribani sir i ocijeđenu ribanu tikvu.
Na po 2 lista kora za savijače nanijeti nadjev, saviti u savijaču.
Desetak minuta zapeći u pećnici, izvaditi, preliti preljevom od kiselog vrhnja s umućenim jajima.
Ispeći do kraja.
Poslužiti vruće.

Sastojci:

  • 1 kg ribane ocijeđene tikve
  • 1 kg mljevenog mješanog mesa
  • 30 dag sira
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 kore za savijaču
  • 2-3 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • mljevena slatka crvena paprika
  • sol, papar
Ponedjeljak, 21 svibnja 2018 / Objavljeno u Recepti

Autor recepta: Ljubica Bubek, Čakovec

Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM,8.7.2017.,tema emisije:LAGANA LJETNA JELA

Priprema:

Naribati tikvice, osoliti ih , ostaviti neko vrijeme da odstoje, dobro ih iscijediti.
Umutiti jaja s mlijekom i brašnom da se dobije tijesto malo gušće od tijesta za palačinke.
Umiješati ribani sir, tikvice, usitnjeni luk i češnjak, krušne mrvice.
Dodati sol, papar, origano.
Grabilicom ulijevati tijesto na vruću tavu i ispeći popečke.

Sastojci:

Ponedjeljak, 21 svibnja 2018 / Objavljeno u Recepti

Autor recepta: Jasminka Jarni, Čakovec

Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM,15.7.2017., tema emisije:PAPRIKA

Priprema:

Paprike očistiti od koštica, blanširati, oguliti im kožicu.
Pripremiti nadjev od ribane šunke i sira uz dodatak malo vrhnja.
Paprike panirati u brašnu , jaju i mrvicama pomiješanima s parmezanom.
Ispohati na zagrijanoj masnoći.

Sastojci:

  • svježa paprika
  • šunka
  • sir gauda ili ementaler
  • jaja
  • brašno
  • krušne mrvice
  • parmezan
TOP