Recepti

Ponedjeljak, 16 srpnja 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 veće pile
1 glavica luka
10 dag mesnate slanine
0,5 kg bijelog kruha(najbolje od dan ranije)
2 jaja
1 dl mlijeka
sol, papar, češnjak, peršin
ulje
postupak:
Sitno sjeckani luk popržiti sa slaninom narezanom na kockice.
Stari kruh narezati na kockice, pomiješati s prženim lukom i slaninom.
Umutiti jaje s mlijekom i začinima, preliti kruh, umijesiti .
Očišćeno pile izvana osoliti,napuniti nadjevom i ispeći u pećnici.

Ponedjeljak, 11 lipnja 2018 / Objavljeno u Recepti

Pobjednički recept iz emisije :KUHAJMO SUBOTOM,9.6.2018,tema emisije:RIBA
Recept je predložila Agata Cenko, Macinec

sastojci:

1 šaran (1,5-2 kg)
1 kg krumpira
3 žlice ulja
10 dag špeka
1 žličica mljevene crvene paprike
peršin
sol,papar

priprema:

Šarana očistiti, maknuti glavu, iskoristiti ju za pripremu temeljca
a ostatak  narezati na komade.
Krumpir narezati na ploške,posoliti , začiniti solju,paprom i paprikom.
Polovicu krumpira posložiti na dno namašćene tepsije,
dodati komade šarana, prekriti preostalom polovicom krumpira,
obložiti ploškama špeka, prethodno lagano proprženog,
zalijati temeljcom, ispeći u pećnici.

 

Ponedjeljak, 04 lipnja 2018 / Objavljeno u Recepti

Pobjednički recept iz emisije:KUHAJMO SUBOTOM,02.06.2018.

tema emisije:KRASTAVCI

autor recepta:Jasminka Čelebić, Čakovec

sastojci:

1 kg telećih kotleta
3 žlice maslaca
brašno za uvaljati kotlete
1 kg krastavaca
mlijeko
sjeckani kopar
protisnuti češnjak

postupak:

Teleće kotlete lagano osoliti, uvaljati u brašno s obje strane,ispržiti na zagrijanom maslacu.
Podlijati povrtnim temeljcom, začiniti solju, paprom, pirjati dok ne omekšaju.
Omekšane kotlete izvaditi iz tave, ostaviti poklopljene sa strane
U tavu dodati još žlicu maslaca, brašno , napraviti bešamel umak
Dodati sitno ribane krastavce, protisnuti češnjak,sjeckani kopar
Vratiti kotlete , sve još kratko prokuhati i poslužiti s prilogom po želji.

 

 

 


 

TOP