Recepti

Utorak, 24 srpnja 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
5 kg zrele rajčice
25 kom paprika
2 ljuta feferona(može i bez, ovisno o ukusu)
2 dag papra
2 žlice šećera
4 žličice soli
1 dl vinskog octa
2 lista lovora
1 glavica luka
postupak:
Usitnjene rajčicu, papriku , luk i feferone pirjati na malo ulja dok ne ispari suvišna tekućina.
Propasirati, dodati sol,šećer, papar, lovorov list, ocat.
Prokuhati i puniti ranije pripremljene bočice.
Zagrijati pune , zatvorene bočice na 100oC u pećnici, ostaviti da se polako ohlade.
Čuvati na tamnom , ne pretoplom mjestu.

Ponedjeljak, 16 srpnja 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
4 žlice slanina (kosane masti ) ili masti
2 dl kiselog vrhnja
0,5 žličice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
malo papra 1 dl piva ili vina
1 žlica šećera(po želji)
brašna-cca 500g , da se može lijepo umijesiti

postupak:
Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto, rastanjiti , premjestiti u prethodno pripremljenu posudu za pečenje,
na rezati na prutići ili neke druge oblike (trokutiće) , izbosti vilicom, .
Ispeći na 200oC, dvadestak minuta

Ponedjeljak, 16 srpnja 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
2 kuhana pasirana krupira
2 jaja
prstohvat soli
2 žlice maslaca
brašno (količina prema potrebi , za umijesiti)
instant kvasac
pekmez (od šljiva)
mljeveni orasi
kiselo vrjne

postupak:
Krumpir kuhan u kori ispasirati, dodati jaje, kvasac , maslac , sol i brašna
-toliko da se može umijesiti tijesto.
Podijeliti u 3 dijela, razvaljati na debljinu cca 0,5cm.
U pripremljenu posudu za pečenje , staviti 1 mlinac, premazati pekmezom, posuti mljevenim orasima.
Ponoviti postupak s drugim slojem.
Treći mlinac premazati umućenim jajem pomiješanim s kiselim vrhnjem.
Ispeći u pećnici.

TOP