Recepti

Ponedjeljak, 11 lipanj 2018 / Objavljeno u Recepti

Pobjednički recept iz emisije :KUHAJMO SUBOTOM,9.6.2018,tema emisije:RIBA
Recept je predložila Agata Cenko, Macinec

sastojci:

1 šaran (1,5-2 kg)
1 kg krumpira
3 žlice ulja
10 dag špeka
1 žličica mljevene crvene paprike
peršin
sol,papar

priprema:

Šarana očistiti, maknuti glavu, iskoristiti ju za pripremu temeljca
a ostatak  narezati na komade.
Krumpir narezati na ploške,posoliti , začiniti solju,paprom i paprikom.
Polovicu krumpira posložiti na dno namašćene tepsije,
dodati komade šarana, prekriti preostalom polovicom krumpira,
obložiti ploškama špeka, prethodno lagano proprženog,
zalijati temeljcom, ispeći u pećnici.

 

Ponedjeljak, 04 lipanj 2018 / Objavljeno u Recepti

Pobjednički recept iz emisije:KUHAJMO SUBOTOM,02.06.2018.

tema emisije:KRASTAVCI

autor recepta:Jasminka Čelebić, Čakovec

sastojci:

1 kg telećih kotleta
3 žlice maslaca
brašno za uvaljati kotlete
1 kg krastavaca
mlijeko
sjeckani kopar
protisnuti češnjak

postupak:

Teleće kotlete lagano osoliti, uvaljati u brašno s obje strane,ispržiti na zagrijanom maslacu.
Podlijati povrtnim temeljcom, začiniti solju, paprom, pirjati dok ne omekšaju.
Omekšane kotlete izvaditi iz tave, ostaviti poklopljene sa strane
U tavu dodati još žlicu maslaca, brašno , napraviti bešamel umak
Dodati sitno ribane krastavce, protisnuti češnjak,sjeckani kopar
Vratiti kotlete , sve još kratko prokuhati i poslužiti s prilogom po želji.

 

 

 


 

Ponedjeljak, 21 svibanj 2018 / Objavljeno u Recepti

Autor recepta: Gordana Novak, Čakovec

Pobjednički recept iz emisije KUHAJMO SUBOTOM, 1.7.2017.,tema emisije:MESO NA 100 NAČINA

Priprema:

Naribati tikvu, malo posoliti, ostaviti da odstoji i istisnuti suvišnu tekućinu.
Na sitno sjeckanom luku propirjati mljeveno meso,uz dodatak slatke mljevene crvene paprike, češnjaka, soli ,papra.
Pirjati tako dugo dok sva tekućina ne ispari.
Ohladiti, umiješati ribani sir i ocijeđenu ribanu tikvu.
Na po 2 lista kora za savijače nanijeti nadjev, saviti u savijaču.
Desetak minuta zapeći u pećnici, izvaditi, preliti preljevom od kiselog vrhnja s umućenim jajima.
Ispeći do kraja.
Poslužiti vruće.

Sastojci:

  • 1 kg ribane ocijeđene tikve
  • 1 kg mljevenog mješanog mesa
  • 30 dag sira
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 kore za savijaču
  • 2-3 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • mljevena slatka crvena paprika
  • sol, papar
TOP

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice metss.hr slažete se s korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati klikom na link opširnije.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close