Recepti

Ponedjeljak, 13 kolovoz 2018 / Objavljeno u Recepti

Sastojci:

1 kg mrkve
2 kg rajčice
1 kg paprike
Postupak:
Očišćeno povrće usitniti, mrkvu naribati,rajčicu i papriku narezati na kockice.
Propirjati dok ne ispari višak tekućine, izmiksati štapnim mikserom.
Pospremiti u plastične čašice i smrznuti u zamrzivaču.
Smrznuto pospremiti u vrećice.

Utorak, 24 srpanj 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
5 kg zrele rajčice
25 kom paprika
2 ljuta feferona(može i bez, ovisno o ukusu)
2 dag papra
2 žlice šećera
4 žličice soli
1 dl vinskog octa
2 lista lovora
1 glavica luka
postupak:
Usitnjene rajčicu, papriku , luk i feferone pirjati na malo ulja dok ne ispari suvišna tekućina.
Propasirati, dodati sol,šećer, papar, lovorov list, ocat.
Prokuhati i puniti ranije pripremljene bočice.
Zagrijati pune , zatvorene bočice na 100oC u pećnici, ostaviti da se polako ohlade.
Čuvati na tamnom , ne pretoplom mjestu.

Ponedjeljak, 16 srpanj 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
4 žlice slanina (kosane masti ) ili masti
2 dl kiselog vrhnja
0,5 žličice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
malo papra 1 dl piva ili vina
1 žlica šećera(po želji)
brašna-cca 500g , da se može lijepo umijesiti

postupak:
Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto, rastanjiti , premjestiti u prethodno pripremljenu posudu za pečenje,
na rezati na prutići ili neke druge oblike (trokutiće) , izbosti vilicom, .
Ispeći na 200oC, dvadestak minuta

TOP

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice metss.hr slažete se s korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati klikom na link opširnije.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close