Recepti

Četvrtak, 27 20 prosinca18 / Objavljeno u Recepti

 

sastojci za biskvit:

3 jaja

8 dag šećera

7 dag oštrog brašna

3 dag gustina

4 dag maslaca

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1 kompot od višnje

 sastojci za kremu:

 3 voćna jogutra s višnjama

10 dag šećera

2 žlice mljevene želatine

500 ml slatkog vrnja za šlag

postupak:

 od navedenih sastojaka umutiti tanki biskvit i ispeći ga u kalupu za torte

još toplu podlogu preliti sokom (kompot) i prekriti višnjama

pripremiti želatinu prema uputi na vrećici, umiješati je u voćni jogurt , pomiješan s tučenim slatkim vrhnjem i šećerom

kremom prekriti višnje,po želji se torta još može premazati s 500 ml tučenog slatkog vrhnja

 

 

 

Četvrtak, 27 20 prosinca18 / Objavljeno u Recepti

SAVRŠENE KREMŠNITE

sastojci:

1 lisnato tijesto

3 l mlijeka

8 žlica oštrog brašna

10 jaja

 200 g gustina

6 vrećica vanilin šećera

postupak:

razvaljati i ispeći obje kore lisnatog tijesta

(jedno u tepsiji, a drugo na poleđini tepsije ) pa gornju koru odmah razrezati na kvadratiće- veličine kolača

umutiti žumanjke s vanilin šećerom,gustinom i brašnom uz dodatak mlijeka(odvojiti od ukupne količine)

posebno istući čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Ostatak mlijeka staviti kuhati, pred vrenje umiješati smjesu sa žumanjcima , kuhati desetak minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.

U još vruću kremu umiješati snijeg od bjelanjaka, rahlo ručno pomiješati.

Donju koru preliti kremom, posložiti gonji dio, po želji posuti šećerom u prahu.

 

Četvrtak, 25 20 listopada18 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 pileća prsa
2-3 manje tikvice
500 g šampinjona (ili drugih gljiva)
300 g riže
200 ml vrhnja za kuhanje

postupak:
Pileća prsa narezati na rezance, ispržiti kratko na masnoći, izvaditi iz posude.
Na istoj masnoći prepržiti gljive i tikvice narezane na štapiće.
Gljive i tikvice maknuti iz posude, kratko prepržiti rižu, dodati pileća prsa, začiniti,
Pirjati uz podlijevanje pilećim temeljcom, dok se riža ne skuha.
Na kraju dodati vrhnje za kuhanje.

TOP

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice metss.hr slažete se s korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati klikom na link opširnije.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close