Recepti

Ponedjeljak, 16 srpanj 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
4 žlice slanina (kosane masti ) ili masti
2 dl kiselog vrhnja
0,5 žličice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
malo papra 1 dl piva ili vina
1 žlica šećera(po želji)
brašna-cca 500g , da se može lijepo umijesiti

postupak:
Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto, rastanjiti , premjestiti u prethodno pripremljenu posudu za pečenje,
na rezati na prutići ili neke druge oblike (trokutiće) , izbosti vilicom, .
Ispeći na 200oC, dvadestak minuta

Ponedjeljak, 16 srpanj 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
2 kuhana pasirana krupira
2 jaja
prstohvat soli
2 žlice maslaca
brašno (količina prema potrebi , za umijesiti)
instant kvasac
pekmez (od šljiva)
mljeveni orasi
kiselo vrjne

postupak:
Krumpir kuhan u kori ispasirati, dodati jaje, kvasac , maslac , sol i brašna
-toliko da se može umijesiti tijesto.
Podijeliti u 3 dijela, razvaljati na debljinu cca 0,5cm.
U pripremljenu posudu za pečenje , staviti 1 mlinac, premazati pekmezom, posuti mljevenim orasima.
Ponoviti postupak s drugim slojem.
Treći mlinac premazati umućenim jajem pomiješanim s kiselim vrhnjem.
Ispeći u pećnici.

Ponedjeljak, 16 srpanj 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 veće pile
1 glavica luka
10 dag mesnate slanine
0,5 kg bijelog kruha(najbolje od dan ranije)
2 jaja
1 dl mlijeka
sol, papar, češnjak, peršin
ulje
postupak:
Sitno sjeckani luk popržiti sa slaninom narezanom na kockice.
Stari kruh narezati na kockice, pomiješati s prženim lukom i slaninom.
Umutiti jaje s mlijekom i začinima, preliti kruh, umijesiti .
Očišćeno pile izvana osoliti,napuniti nadjevom i ispeći u pećnici.

TOP

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice metss.hr slažete se s korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati klikom na link opširnije.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close