Recepti

Četvrtak, 27 prosinca 2018 / Objavljeno u Recepti

 

sastojci za biskvit:

3 jaja

8 dag šećera

7 dag oštrog brašna

3 dag gustina

4 dag maslaca

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1 kompot od višnje

 sastojci za kremu:

 3 voćna jogutra s višnjama

10 dag šećera

2 žlice mljevene želatine

500 ml slatkog vrnja za šlag

postupak:

 od navedenih sastojaka umutiti tanki biskvit i ispeći ga u kalupu za torte

još toplu podlogu preliti sokom (kompot) i prekriti višnjama

pripremiti želatinu prema uputi na vrećici, umiješati je u voćni jogurt , pomiješan s tučenim slatkim vrhnjem i šećerom

kremom prekriti višnje,po želji se torta još može premazati s 500 ml tučenog slatkog vrhnja

 

 

 

Četvrtak, 27 prosinca 2018 / Objavljeno u Recepti

SAVRŠENE KREMŠNITE

sastojci:

1 lisnato tijesto

3 l mlijeka

8 žlica oštrog brašna

10 jaja

 200 g gustina

6 vrećica vanilin šećera

postupak:

razvaljati i ispeći obje kore lisnatog tijesta

(jedno u tepsiji, a drugo na poleđini tepsije ) pa gornju koru odmah razrezati na kvadratiće- veličine kolača

umutiti žumanjke s vanilin šećerom,gustinom i brašnom uz dodatak mlijeka(odvojiti od ukupne količine)

posebno istući čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Ostatak mlijeka staviti kuhati, pred vrenje umiješati smjesu sa žumanjcima , kuhati desetak minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.

U još vruću kremu umiješati snijeg od bjelanjaka, rahlo ručno pomiješati.

Donju koru preliti kremom, posložiti gonji dio, po želji posuti šećerom u prahu.

 

Četvrtak, 25 listopada 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 pileća prsa
2-3 manje tikvice
500 g šampinjona (ili drugih gljiva)
300 g riže
200 ml vrhnja za kuhanje

postupak:
Pileća prsa narezati na rezance, ispržiti kratko na masnoći, izvaditi iz posude.
Na istoj masnoći prepržiti gljive i tikvice narezane na štapiće.
Gljive i tikvice maknuti iz posude, kratko prepržiti rižu, dodati pileća prsa, začiniti,
Pirjati uz podlijevanje pilećim temeljcom, dok se riža ne skuha.
Na kraju dodati vrhnje za kuhanje.

TOP