Recepti

Četvrtak, 25 listopad 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 pileća prsa
2-3 manje tikvice
500 g šampinjona (ili drugih gljiva)
300 g riže
200 ml vrhnja za kuhanje

postupak:
Pileća prsa narezati na rezance, ispržiti kratko na masnoći, izvaditi iz posude.
Na istoj masnoći prepržiti gljive i tikvice narezane na štapiće.
Gljive i tikvice maknuti iz posude, kratko prepržiti rižu, dodati pileća prsa, začiniti,
Pirjati uz podlijevanje pilećim temeljcom, dok se riža ne skuha.
Na kraju dodati vrhnje za kuhanje.

Četvrtak, 25 listopad 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 veća ili 2 manje repe
tijesto za savijače (umijesiti ili kupiti)
10 dag mljevenih oraha
mlijeko
4-5 žlica šećera
2 dl kiselog vrhnja pomiješanog sa 2 žlice ulja
postupak:
Repu naribati, osoliti , ostaviti da odstoji, iscjediti suvišnu tekućinu.
Prokuhati u mlijeku 15-20 minuta, ocijediti, pomiješati s orasima i šećerom.
Tako dobivenim nadjevom nadjenuti kore za savijaču, u posudi za pečenje preliti kiselim vrhnjem s umiješanim uljem.
Ispeći u pećnici.

Četvrtak, 25 listopad 2018 / Objavljeno u Recepti

sastojci:
1 glavica kupusa
goveđi ili pileći temeljac
400 g kuhanog graha
pasirana rajčica
suhe kobasice
postupak:
Skuhati kupus narezan na šire rezance uz dodatak temeljca i pasirane rajčice.
Kad je kupus već skoro do kraja kuhan dodati zapršku, kuhani grah
i na ploške narezane suhe kobasice.
Kratko još prokuhati.
Poslužiti toplo s kukuruznim kruhom.

TOP

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice metss.hr slažete se s korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati klikom na link opširnije.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close